top of page

Jong gedroomd
Oud gedaan

Rob is altijd al een dromer geweest. Als 6-jarig jochie was z'n grootste droom: met een zelfgemaakt vliegtuig de wereld rondreizen. Dus timmerde hij wat planken aan elkaar, schroefde de zwengel van 'n ouwe koffiemolen aan iets wat op een propellor leek, en dacht: "Als ik nu maar hard genoeg draai, ga ik vanzelf de lucht in". Dat soort dromen dus. 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Rob de Boomhuttenbouwer

Altijd Droombanen gehad 

Na de HBS-A en z'n militaire dienstplicht besloot Rob een halfjaar op vakantie te gaan. Reizen trok 'm sowieso enorm, omdat hij was opgegroeid middenin wereldhaven Rotterdam. En zo begon hij aan een werkvakantie dwars door zo'n beetje heel Europa. Geld verdiende hij met allerlei simpele baantjes:  aardbeienplukker, tennisbanensproeier, bordenwasser en de spannendste: ober op een luxe jacht in Monaco.

Het reizen had hem zó te pakken, dat hij bij terugkomst voor een baan in de reiswereld koos. Bij touroperator Hotelplan werkte hij onder andere mee aan het samenstellen van Wereldvliegreizen.

Begin jaren 70 belandde Rob in de luchtvaart als marketeer. En werkte achtereenvolgens bij VARIG Brazilian Airlines, Japan Airlines en British Airways. Jaren waarin hij zo'n beetje alle hoeken van de wereld heeft mogen zien.

Totdat een andere droombaan hem lokte. Bij het reclamebureau van o.a. de KLM. Helemaal in zijn straatje. Eerst aan de zakelijke kant en na een paar jaar als creatief, als copywriter. Maar op z'n 50ste riep ineens een stemmetje uit zijn jeugd hem toe: "Waarom ga je niet iets met je handen creëren?" Prima, maar wat dan?

Dus sloot hij zich een weekendje op in de Zuidlimburgse heuvels. En schreef z'n hele leven en een pen leeg in een verse Moleskine. Over de leuke en minder leuke dingen, over mensen en bewegingen die hem fascineerden en over z'n vaardigheden en beperkingen. En zo stond daar ineens - bovenaan een nieuwe pagina: "Ik ben van hout". 

Wat pagina's verder gevolgd door: "Ik ga boomhutten bouwen". Dat deed nog niemand in Nederland. Wel in Amerika, waar hij in de leer ging bij Pete Nelson, the G.O.A.T among Treehousebuilders! De rest is geschiedenis. 

Contact

Als Rob niet meteen op een email of telefoontje reageert, is hij  hoogstwaarschijnlijk aan het bouwen. Maar hij reageert altijd binnen 24 uur.

+31 (0)6 2308 8029

bottom of page