top of page

Vandaag het Sedum dak gelegd

Het dak boven het keukentje is sinds vandaag met een prachtige laag Sedum afgedekt. Sedum is duurzame variëteit aan vetplantjes, die water heel goed kunnen vasthouden. Het leggen van een schuin Sedum dak moet goed voorbereid worden. Bram heeft het intussen aardig onder de knie.


Op de dakbalken worden eerst multiplex platen aangebracht. Rondom de platen komt een opstaande rand van ongeveer 10cm, zodat er een soort 'bak' ontstaat. Op de bak - incl de opstaande randen - wordt vervolgens een vel EPDM verlijmd. EPDM is een rubberen folie, die ook vaak voor vijvers wordt gebruikt.

Hierna een dikke laag substraat, kunstmestkorrels die het Sedum vooral in de begin fase moeten aan voeden. Als laatste de Sedum plaggen van 100 x 100cm. Zwaar werk om dat naar het dak te krijgen.

Mooi getimed trouwens. Want er is voor de komende dagen aardig wat regen voorspeld. Precies wat het vers gelegde Sedum nodig heeft.

Weetje - Sedum heeft een zeer hoge isolatiewaarde. En daarom ook voor woningen een schitterende dakbedekking. Er kan zelfs subsidie voor worden aangevraagd.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page