top of page

Een glas-in-lood droom

Linda's droom - Ze vindt glas-in-lood ramen fantastisch. Die vormen, die kleuren.. en hoe het licht er zo mooi doorheen schijnt. Linda zou heel graag zo'n raam in haar boomhut hebben. Maar ja, glas-in-lood is niet alleen heel duur; het is ook vrij breekbaar. En glasscherven wil je niet in je boomhut hebben.

Het werd: glas-in-lood, maar dan anders. Met hout kun je meer maken, dan je denkt. Iets wat op glas-in-lood lijkt, kan ook bijvoorbeeld. We namen 2 houten platen op de maat van het raam en klemden ze aan elkaar. Linda tekende er met een kleurpotlood een paar hele mooie harten op. Met een decoupeerzaag zaagden we de harten uit de platen. Daarna schoven we een plaat plexiglas tussen de houten platen. Alsof het een dubbele boterham met kaas is. Met een paar schroeven verbonden we alles aan elkaar. Een zo ontstond: glas-in-hout!


Dit heb je nodig!

Twee houten platen, 1 plaat plexiglas, een potlood, decoupeerzaag, schroeven.. en om het glas-in-hout helemáál af te maken: 4 kleuren transparante folie om op de harten te plakken.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page