top of page

Freinetschool wint boomhut ontwerpwedstrijd

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2023

Cultuurcentrum OPEN Delft, 29 oktober - De boomhut ontwerpwedstrijd van de Cultuurbarbaren is een groot succes geworden. De afgelopen week werden maar liefst 478 stemmen op de 6 ontwerpen uitgebracht. En vandaag was het de beurt aan de vakjury, om de schitterende maquettes te beoordelen. Er werd vooral gelet op creativiteit, duurzaamheid, materiaalgebruik en boomhutgevoel.

In een boomvolle aula voerde Wethouder Karin Schrederhof de ondraaglijke spanning nog wat verder op, door eerst het juryrapport voor te lezen: “Je ziet terug dat de kinderen natuur en duurzaamheid belangrijk vinden. Dit komt mede door het gebruik van veel natuurlijk materialen, zoals hout, kurk, bladeren en takken. De boomhut is in harmonie met de natuur en z’n omgeving. Het heeft een écht boomhutgevoel. En ook over veiligheid is goed nagedacht. Zoals de touwleuningen langs de hangbrug en de hekjes langs de platforms.”


De bouwers van de Freinetschool (locatie de Binnentuin) gingen compleet uit hun dak, toen hún school tot winnaar werd uitgeroepen. De hoofdprijs: een prachtige trofee plus een cheque van € 1000,- voor het vergroenen van het schoolplein. Hoe leuk zou het zijn, om volgend jaar opnieuw met zo veel enthousiaste scholen de boom in te gaan.


foto's Fred Leeflang

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page