Bijgewerkt op: 17 sep. 2020

Vorige week waren er weer veel punten te verdienen in alweer de 4de aflevering van De Boomhut Battle. Jurylid Rob ging daarvoor op inspectie bij elk Team, om het constructiewerk en het boomhutgevoel te beoordelen. Aan dat laatste had Team Rood extra veel aandacht besteed. Want in het vorige juryrapport was daar best wat kritiek op. Een gigantische, van ruwe takken en planken getimmerde trap, met schaaldelen afgetimmerde wanden en grillige robinia balustradepalen, zouden goed moeten scoren qua boomhutgevoel. En dat deed 't ook.Maar ook de andere Teams hadden flink aan het boomhutgevoel getimmerd. Bij Team Geel en Team Blauw kwam dat met name in de aftimmering en vlakverdeling van de wanden tot uitdrukking. Bij Team Groen zorgt het consequent doorgevoerde rondhout in het totale bouwwerk voor veel boomhutgevoel. Dus bij alle Teams extra punten voor boomhutgevoel. Ook al scoorde Team Rood wat dat betreft net ietsje meer.


Hoe zal het vanavond gaan? Als de Teams een nieuwe Boomhut Bonus Battle wacht. Kijk om 19.50 op NPO3 naar aflevering 5 van De Boomhut Battle..!

41 weergaven0 opmerkingen

Bijgewerkt op: 17 sep. 2020

In aflevering 3 waren weer dikke Bonus Punten te verdienen. Maar daarvoor moesten de Teams wel tot ‘t gaatje gaan. Deze mini-bootcamp voor alle kinderkoppels plus 1 volwassene ging dwars door de Drentse 'wildernis'. Rennend door de bossen moest een aantal stukken voor een stoeltje verzameld worden, die na een woeste kano oversteek op de andere zandoever in elkaar gepuzzeld moest worden. De snelste tijd leverde 4 Bonus punten op.


Moegestreden wachten de Teams op de einduitslag.

Met een tijd van 7 minuten en 19 seconden werd Team Groen glorieus winnaar. En scoorde daarmee 4 Bonus Punten. De andere Teams hadden hier en daar wat tegenslag, maar ontliepen elkaar uiteindelijk niet veel. Team Geel werd 2de met 10m8s, Team Blauw 3de met 10m25 en Team Rood werd laatste met 10m30s, maar verdiende daarmee alsnog 1 Bonus Punt.

Volgende week in De Boomhut Battle: zet de jurering van de 2de fase het klassement op z'n kop..? Mis 't niet!

50 weergaven0 opmerkingen

Na een week keihard werken: 4 waanzinnig gave bouwwerken. En ondanks wat tegenslagen waren alle teams precies op tijd klaar voor de eerste juryronde. Vooral naar de platform constructies werd door Rob extra kritisch gekeken. Ten slotte is dat de basis voor een veilige boomhut.


Eerste jurering: vooral op constructie letten.

Elk team had z’n eigen moeilijkheidsfactor. Team Rood kampt met een drassige bodem, dus moest beton gestort worden. Team Groen krijgt met een enorm zwaar plaggendak te maken. Dus moet de basisconstructie daar op berekend zijn. Team Geel bouwt de hoogste boomhut, verankerd aan 4 dikke bomen. Team Blauw bouwt een giga platform op een heuvel: heel veel palen, en maak dát maar eens een waterpas.
Nek aan nek de volgende fase in.

Voor wat betreft het boomhutgevoel; daar valt nog eigenlijk weinig van te zeggen. Ook al zit het er bij Team Groen door de houtkeuze voor het ontwerp al aardig in. Kortom, na de 1ste jurering gaan de teams nek aan nek de 2de fase in.

209 weergaven0 opmerkingen
1/4