top of page

D R O M E N   I N   B O M E N

WIJ BOUWEN JE DROOM

DROMEN IN BOMEN

SEIZOEN  VOORJAAR 2023

20 jaar boomhutdromen die zijn uitgekomen

Gedroomd door alle leeftijden. En gebouwd door gepassioneerde boomhuttenbouwers, die veiligheid en duurzaamheid bovenaan hun lijstje hebben staan. Dat vergroot en verlengt niet alleen het boomhutplezier tot in lengte van jaren. Maar is ook veel beter voor Moeder Aarde.

Waar 't begint? Bij boomhutdromen, die voor iedereen - jong of oud - anders zijn.  

Droom werd trend

Voormalig reclameman Rob bleek als 1ste fulltime boomhuttenbouwer van Nederland een trend te hebben gezet. Waardoor boomhutten inmiddels - ook in ons land - volwassen zijn geworden. En zelfs in allerlei bosrijke omgevingen te reserveren zijn voor een paar daagjes de boom in. 

Nieuw in 2023: privé boomhutten met een Energielabel!

BOUWERS

OVER ROB

Ikke Maarn

Rob van der Wulp 

Rob werd in 2003 de eerste boomhuttenbouwer van Nederland. Daarvoor was hij reclamemaker, na jarenlang marketingwerk in de reiswereld.

"Op m'n 50ste besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde met m'n handen gaan creëren in plaats van met m'n hoofd. Leuke uitdaging, toch? Maar wat? Mijn passie voor hout wilde niet zeggen, dat ik me meteen als timmerman kon gaan aanmelden. Plus het was ook niet bijzonder genoeg. Het moest veel uitdagender. Liefst iets dat nog niemand deed; althans niet in Nederland. En zo koos ik uiteindelijk voor het grote boomhutten avontuur." 

In het najaar van 2003 vloog Rob dankzij z'n 97.000 Airmiles gratis naar Amerika. Om daar zowel de grove als de fijne kneepjes van het vak te leren. Want een vak is het daar al tientallen jaren. En dat vak wilde ik graag naar Nederland halen. Want ook al zijn boomhutten heel vaak voor kinderen; boomhutten bouwen is geen kinderspel. 

Andere bouwers

Bij de meeste boomhutten zijn ook andere bouwers betrokken. Wie dat zijn hangt van de boomhut af. Omdat iedereen z'n eigen talenten of specialisme heeft. 

Daarnaast zijn er regelmatig stagiaires van het Hout- en Meubileringscollege, die alle ruimte en kans krijgen zich creatief te ontplooien. Boomhutten zijn daar ideaal voor.

DE WERKWIJZE

Van droom tot boomhut - Een boomhut bouwen. Er komt meer bij kijken dan je denkt. En er zijn aardig wat vragen, die beantwoord moeten worden. Over de wensen, de bomen en de regels die er zijn. Maar onze werkwijze is bijna altijd dezelfde:

1. De Dromen

Elke boomhut begint met dromen,  wensen en fantasieën. Bespreek ze met elkaar. Zet ze op papier, maak verlanglijstjes of maak een tekening van je droomboomhut.

2. De Plek

Rob komt graag langs om alle wensen te bespreken en de plek te bekijken.  En je krijgt meteen antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag: zijn er (geschikte) bomen?

3. Het Ontwerp
Als alles goed besproken en bekend is, maakt Rob de Boomhuttenbouwer een ontwerp. Daarbij zit tevens een kostenbegroting en een voorlopige planning. Duur ontwerp: ca. 2 weken.

4. De Bouw

We bouwen bijna altijd op de plek waar de boomhut komt. Dat kan ook bijna niet anders. En omdat niets standaard is, duurt de bouw al gauw een aantal weken.  

Belangrijk

Boomhutten als deze zijn over het algemeen bouwvergunningsplichtig. Wij adviseren en begeleiden u daar graag bij. 

Werkwijze
CONTACT

CONTACT

Bedankt voor het bericht

RdB logo lang transpa.png
bottom of page