D R O M E N   I N   B O M E N

RdB logo lang transpa.png

DROMEN IN BOMEN

SEIZOEN  NAJAAR 2022

Nee, nee, je droomt niet. Dit zijn stuk voor stuk boomhutdromen, die de afgelopen 20 jaar zijn uitgekomen. Gedroomd door alle leeftijden. En gebouwd door Boomhuttenbouwers, voor wie veiligheid en duurzaamheid voorop staat. Dat is goed voor mens en milieu. En het vergroot het boomhutplezier tot in lengte van jaren. Een boomhut om in op te groeien, om in te chillen, of  - wat steeds vaker voorkomt - een TreeOffice, de ideale thuiswerkplek. Het kan allemaal, want: “Voor een boomhut ben je nooit te groot”.

RdB logo lang transpa.png
 

OVER ROB

Ikke Maarn

Rob van der Wulp 

Rob werd in 2003 de eerste boomhuttenbouwer van Nederland. Daarvoor was hij reclamemaker, na jarenlang marketingwerk in de reiswereld.

"Op m'n 50ste besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde met m'n handen gaan creëren in plaats van met m'n hoofd. Leuke uitdaging, toch? Maar wat? Mijn passie voor hout wilde niet zeggen, dat ik me meteen als timmerman kon gaan aanmelden. Plus het was ook niet bijzonder genoeg. Het moest veel uitdagender. Liefst iets dat nog niemand deed; althans niet in Nederland. En zo koos ik uiteindelijk voor het grote boomhutten avontuur." 

In het najaar van 2003 vloog Rob dankzij z'n 97.000 Airmiles gratis naar Amerika. Om daar zowel de grove als de fijne kneepjes van het vak te leren. Want een vak is het daar al tientallen jaren. En dat vak wilde ik graag naar Nederland halen. Want ook al zijn boomhutten heel vaak voor kinderen; boomhutten bouwen is geen kinderspel. 

Andere bouwers

Bij de meeste boomhutten zijn ook andere bouwers betrokken. Wie dat zijn hangt van de boomhut af. Omdat iedereen z'n eigen talenten of specialisme heeft. 

Daarnaast zijn er regelmatig stagiaires van het Hout- en Meubileringscollege, die alle ruimte en kans krijgen zich creatief te ontplooien. Boomhutten zijn daar ideaal voor.

Vandaag besteld, morgen in huis! Kijk, zoiets kan naturlijk niet met een 'Droom van een Boomhut'. Daar is flink wat voorbereiding voor nodig. Alles bij elkaar zo'n maand of drie. Plus dat er vaak anderen zijn, die in de wacht staan. Dan toch maar liever iets minder dromerigs, maar wel met zo veel mogelijk boomhutwensen? Laat 't me weten en ik stuur wat namen van anderen, die ik bijzonder kan aanbevelen. 

 

DE WERKWIJZE

Van droom tot boomhut - Een boomhut bouwen. Er komt meer bij kijken dan je denkt. En er zijn aardig wat vragen, die beantwoord moeten worden. Over de wensen, de bomen en de regels die er zijn. Maar onze werkwijze is bijna altijd dezelfde:

1. De Dromen

Elke boomhut begint met dromen,  wensen en fantasieën. Bespreek ze met elkaar. Zet ze op papier, maak verlanglijstjes of maak een tekening van je droomboomhut.

2. De Plek

Rob komt graag langs om alle wensen te bespreken en de plek te bekijken.  En je krijgt meteen antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag: zijn er (geschikte) bomen?

3. Het Ontwerp
Als alles goed besproken en bekend is, maakt Rob de Boomhuttenbouwer een ontwerp. Daarbij zit tevens een kostenbegroting en een voorlopige planning. Duur ontwerp: ca. 2 weken.

4. De Bouw

We bouwen bijna altijd op de plek waar de boomhut komt. Dat kan ook bijna niet anders. En omdat niets standaard is, duurt de bouw al gauw een aantal weken.  

Belangrijk

Boomhutten als deze zijn over het algemeen bouwvergunningsplichtig. Wij adviseren en begeleiden u daar graag bij. 

RdB logo lang transpa.png

CONTACT

Bedankt voor het bericht